Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene. Dersom du har noen spørsmål du ikke finner svar på her, ta kontakt med hei@k18hair.no

Generelt

K18 er et hårpleiemerke med patentert hårteknologi som er klinisk bevist å reparere skadet hår forårsaket av kjemiske behandlinger, varmeverktøy og miljøfaktorer.

K18 består av 2 produkter som brukes som et system under alle kjemiske behandlinger

K18 Mask – En progressiv hårkur som kan brukes hjemme eller som en profesjonell salongbehandling

K18 Mist – et profesjonelt produkt som brukes før kjemiske salongbehandlinger

1. Vask håret med shampoo. Ikke bruk balsam. Håndkletørk håret grundig.

2. Begynn med 1 pump K18 Mask og påfør mer etter behov, avhengig av lengde, tykkelse og tilstand. Påføres jevnt i håret fra rot til spiss.

3. La den virke i 4 minutter for å aktivisere produktet.

4. IKKE SKYLL UT.

5. Style deretter håret som vanlig.

Vi anbefaler at du bruker K18 Mask de 3-4 første vaskene.
Deretter hver 3 – 4 vask for å reparere den skaden man påfører håret  som f.eks fra glattetang, krølltang, føning og naturlig slitasje.

Mengden K18 Mist som behøves avhenger av hårtype, tykkelse og tilstand. Se matrisen nedenfor for veiledning.
Hvis du opplever at håret blir tungt/oljete, anbefaler vi at du påfører mindre K18 Mask neste gang.

Absolutt alle.

 

Balsam skaper en barriere på hårfibrene, noe som gjør at K18 ikke har mulighet til å trenge seg inn i cortex for å reparere håret.

Vi anbefaler alle å bruke en fuktighetsgivende leave-in conditioner + varmebeskyttende etter de 4 virkeminuttene til K18. K18 reparerer håret, men er ikke varmebeskyttende eller ekstra fuktighetsgivende. 

K18 Mask
Water (Aqua) (Eau), AlcoholDenat, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Ether, Cetyl Esters, Behentrimonium Chloride, Polysorbate 20, sh-Oligopeptide-78, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Isopropyl Alcohol, Tocopherol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Citric Acid, Fragrance (Parfum), Geraniol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol.

K18 Mist
Water (Aqua) (Eau), Alcohol Denat., Propylene Glycol, Polysorbate 20, sh- Oligopeptide-78, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Acrylates/C10- 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Potassium Hydroxide, Fragrance (Parfum), Geraniol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol.

K18 Mask
5-6

K18 Mist
7.5 – 8

For å forstå hårets oppbygging, kan man se for seg flere forskjellige stiger som har blitt vridd for å skape keratinkjeder. Disse stigene holder seg på plass ved hjelp av disulfidbindinger. De holdes sammen og finnes i hårets cortex, medulla og skjellag.

Når disse stigene blir skadet er det ikke bare de enkle stegene i stigen som blir ødelagt, det er hele stigen; inkludert sidene og alle forbindelsene til andre stiger som holdes sammen av elektrostatisk tiltrekning.

De fleste produkter fokuserer kun på å lage en midlertidig bro mellom trinnene på en stige (den ioniske tverrbindingen over de ødelagte disulfidbindingene). Denne midlertidige broen vaskes bort med et alkalisk middel som vann eller shampoo, uten noen form for mekanisme som kan støtte sidene på stigen (ødelagte keratinkjeder). Håret vil da forbli svakt og livløst.

Etter 10 år med forskning (3 år med skanning og In Silico design) på keratinproteomet som dekker 1.242 dekapeptider, patenterte vi i K18 det første peptidet som mest effektivt kan koble sammen de ødelagte keratinkjedene. Det betyr at K18 er i stand til å gi permanente resultater som reparerer og leger håret på bare 4 minutter.

Fremtiden innen hårpleie ble født gjennom et enkelt patentert peptid.

Alle kjemiske prosesser som inneholder et alkalisk miljø, ødelegger keratinkjedene som holder håret sterkt og sunt.

K18 er det første produktet
i historien som kan koble sammen de ødelagte keratinkjedene på nytt. Dette gjøres ved å trenge inn i cortex og gjenskape disulfidbindingene på tvers av sidene på stigen, og så koble sammen de ødelagte keratinkjedene på nytt. Håret er nå reparert og gjenoppbygget til en nær uskadet stand med styrke og elastisitet.

K18 Mask er en progressiv hårkur som kan brukes sammen med alle profesjonelle salongbehandlinger eller som en kurbehandling hjemme.

Det er en lett formulering som påføres på rent håndkletørt hår både i salong og hjemme. Det er klinisk bevist at den reparerer skadet hår etter kun en 4-minutters behandling

I de fleste tilfeller trenger man ikke å rense håret grundig før bruk. Men, bruk gjerne din profesjonelle vurdering. Er det veldig mye oppbygging av stylingprodukter eller mineraler i håret, kan du bruke en renseshampoo før K18 produktene for å sikre det beste resultatet.

 

K18 produktenes mål er å gjenoppbygge hårets styrke og elastisitet ved å regenerere disulfidbindingene som er skadet fra bleke- eller fargebehandlinger. At de er flokeløsende og fuktighetsgivende er en bonus. Så lenge du opprettholder behandlingstiden på 4 minutter for K18 Mist og K18 Mask, kan du påføre en leave-in balsam i etterkant om ønskelig. Våre stylister forteller likevel at K18 Mask tilfører all den fuktigheten de trenger, uten bruk av balsam.

K18 kan brukes med alle typer stylingprodukter.

 

Vi anbefaler å bruke en rense/detox shampoo den første gangen man bruker K18, for å fjerne produktoppbyggelse i håret. Er håret renset vil man oppleve bedre resultater fra K18.

Håret må være håndkletørt og lett fuktig slik at K18Peptide kan trenge dypt inn i hårets cortex. Dersom det er for mye vann i hårets cortex vil ikke K18Peptide kunne reparere de ødelagte disulfidbindingene.

 

K18 Mask er mest effektiv som en leave-in kur fordi den virker i hårets cortex.

 

Sjekk med legen din/få kunden til å sjekke med sin lege før du bruker K18 dersom du/dere har hveteallergi. Dersom legen sier at alt er OK, anbefaler vi likevel å teste produktene på et lite hudområde for å forsikre om at det ikke oppstår noen reaksjon. Vi kommer til å lansere en glutenfri versjon veldig snart

Selv om K18 produktene er vegansk og formulert uten sulfater, parabener, ftalater, silikoner, kunstig farge, natriumklorid og formaldehyder, anbefaler vi alltid at man sjekker med lege før bruk. Behandlingsplanene i forbindelse med graviditet er individuelle, og medisinske råd kan varierer fra kunde til kunde.

Vi tilbyr gjerne datablader slik at man kan ta disse med til konsultasjon hos lege.

K18 produktene er vegansk og formulert uten sulfater, parabener, ftalater, silikoner, kunstig farge, natriumklorid og formaldehyder. Men allergier er svært individuelle. Har du eller kunden din kjente allergier, bruk databladet som hjelp. Vi sender det gjerne til deg.

Keratin behandlinger virker som et laminat på håret. Så det er best å vente 3-4 hårvask før påføring av K18 Mask, eller bruk dem før selve keratin behandlingen (etter hårvask).

Man kan bruke K18 på alle extentions, inkludert de med tape. Hvis extensions er festet i håret  bruker man Mask på midtlengder og ender og Mist øverst. Ikke bruk Mask øverst da dette kan medvirke til at extensions glir ut.

Du kan bruke Mask etter en permanent (uansett merke)

 

Vår revolusjonerende K18Peptide™ fungerer på alle hårtyper og alle generasjoner for å reparere hårskader fra innsiden og ut. Peptidet reiser dypere inn i hårets indre lag, og jobber for å koble sammen ødelagte keratinkjeder, og gjenoppretter hårets kjernestruktur som er ansvarlig for krøllenes styrke og elastisitet. Med denne skadehelbredende behandlingen begynner krøllemønstrene å komme tilbake og etterlater håret sterkt, mykt, glatt og fullt av spenst. 

Nei, K18 Mist er kun for profesjonelt bruk i salong.

 Det vil ikke påvirke resultatet om man ønsker å føne eller lufftørke håret. Dersom man ønsker å føne håret, anbefaler vi å bruke varmebeskyttende produkter ETTER de 4 virkeminuttene til K18.

Nei. Dersom du absolutt må bruke hårkur, anbefaler vi at du bruker K18 Hair Mask etter sjamponering, vent så i 4 minutter før du påfører hårkur – du kan da trygt skylle ut hårkuren uten at K18 blir vasket ut. 

Nei. K18 består av 13 aminosyrer som dannes til en peptidkjede. Denne teknologien regenererer disulfidbindingen i håret.

K18 Hair Mask er et ekstremt konsentrert produkt. Det vil si, at man ikke trenger mer enn 1-4 pumper av produktet hver gang (Mengde vil variere fra lengde, tykkelse og hårtype).

K18 er vegansk og cruelty free.

Nei, men less is more. 

For profesjonelle

K18 Mist forbereder håret før de kjemiske behandlingene slik at det er i sin sterkeste og mest motstandsdyktige tilstand under selve behandlingene. K18 Mist vil ikke påvirke fargeresultatet av den kjemiske behandlingen.

Alle profesjonelle salongbehandlinger skal avsluttes med å påføre K18 Mask (bortsett fra permanent).

Følg disse enkle stegene:

1. Prep håret ved å fukte det lett med vann fra en sprayflaske. Kan du justere sprayflasken din, så juster den slik at vannet kommer ut som en fin tåke.

2. Påfør K18 Mist seksjon for seksjon. Mengden som kreves varierer etter hårtype og hårets tilstand. Se tabellen under

3. Virketiden er 4 minutter (under virketiden kan du f.eks. forberede fargeblandingen din). K18 Mist skal IKKE skylles ut etter virketiden. Om ønskelig kan du tørke håret.

4. Påfør farge eller bleking i håret over K18 Mist.

Å fukte håret lett med vann vil forberede hårets skjellag for optimalt opptak av K18 Mist inn til cortex. Du kan sammenligne det med at en fuktig svamp absorberer mer vann enn en tørr svamp.

K18 Mist kan også benyttes i forbindelse med permanentbehandlinger.

Følg disse stegene:

1. Prep håret ved å fukte det lett med vann fra en sprayflaske. Kan du justere sprayflasken din, så juster den slik at vannet kommer ut som en fin tåke.

2. Påfør K18 Mist seksjon for seksjon. Mengden som kreves etter varierer hårtype og hårets tilstand. Se tabellen under.

3. Virketiden er 4 minutter. K18 Mist skal IKKE skylles ut etter virketiden.4. Påfør permanentblandingen i håret over K18 Mist.

5. Skyll og påfør nøytralisering

6. Påfør K18 Mist igjen.

7. Vent i 4 minutter. IKKE skyll ut.

8. Etter 4 minutter kan du style håret som vanlig.

K18 Mask brukes etter bleke- og fargebehandlingen.

Følg disse stegene:

1. Vask håret med shampoo. Ikke bruk balsam.

2. Håndkletørk håret grundig.

3. Påfør K18 Mask. Mengden som kreves varierer etter hårtype og hårets tilstand. Se tabellen under.

4. Virketiden er 4 minutter. IKKE skyll ut.

5. Hvis du skal utføre klipp, så kan du starte rett etter påføring av K18 Mask. Skal du style med varmeverktøy, må du vente hele virketiden på 4 minutter før du starter.

6. Skal du utføre en toning eller glansbehandling, så påfører du denne over K18 Mask etter den 4 minutters virketiden. Utfør så toning eller glansbehandlingen som ønsket, før du vasker håret med shampoo og skyller ut. Ikke bruk balsam. Påfør deretter K18 Mask igjen, håndkletørk håret grundig og style som ønsket.

Nei. Faktisk så forteller kolorister oss at K18 Mask forbedrer resultatene fordi den jevner ut porøsiteten i håret, og gjør fargen mer livlig og jevn.

Følg disse stegene:

1. Vask håret med shampoo. IKKE bruk balsam.

2. Håndkletørk håret grundig.

3. Påfør K18 Mask. Mengden som kreves varierer etter hårtype og hårets tilstand. Se tabellen til venstre.

4. Virketiden er 4 minutter. IKKE skyll ut. Hvis du skal utføre klipp, så kan du starte rett etter påføring.

5. Skal du style med varmeverktøy eller bruke stylingprodukter, må du vente hele virketiden på 4 minutter før du starter. Hvis det virkelig er nødvendig, kan du bruke leave-in balsam etter at virketiden er ferdig.

Ja.

Følg disse stegene:

1. Prep håret ved å fukte det lett med vann fra en sprayflaske. Kan du justere sprayflasken din, så juster den slik at vannet kommer ut som en fin tåke.

2. Påfør K18 Mist seksjon for seksjon. Mengden som kreves varierer etter hårtype og hårets tilstand. 
Se tabellen nedenfor.

3. Virketiden er 4 minutter. K18 Mist skal IKKE skylles ut etter virketiden.

4. Påfør relaxer i håret over K18 Mist.

5. Fortsett relaxer behandlingen som normalt.

6. Skyll, håndkletørk og påfør K18 Mask med virketid på 4 minutter. Mengden som kreves varierer etter hårtype og hårets tilstand. Se tabellen nedenfor.

7. Påfør en nøytraliserende shampoo etter virketiden på 4 minutter.

8. Håndkletørk håret og påfør K18 Mask igjen med 4 minutters virketid. Style som vanlig etter virketiden.

Ja.

Følg disse stegene:

1. Prep håret ved å fukte det lett med vann fra en sprayflaske. Kan du justere sprayflasken din, så juster den slik at vannet kommer ut som en fin tåke.

2. Påfør K18 Mist seksjon for seksjon. Mengden som kreves varierer etter hårtype og hårets tilstand. Se tabellen under.

3. Virketiden er 4 minutter. K18 Mist skal IKKE skylles ut etter virketiden.

4. Påfør og fortsett Japanese straightener behandlingen som normalt.

5. Skyll ut og påfør nøytralisering.

6. Når nøytraliseringen er ferdig; skyll ut, vask håret lett med shampoo og håndkletørk håret.

7. Påfør K18 Mask med virketid på 4 minutter. Mengden som kreves varierer etter hårtype og hårets tilstand. Se tabellen under.

8. Etter 4 minutter kan du style håret som vanlig.

Ja. Følg disse stegene:

1. Prep håret ved å fukte det lett med vann fra en sprayflaske. Kan du justere sprayflasken din, så juster den slik at vannet kommer ut som en fin tåke.

2. Påfør K18 Mist seksjon for seksjon. Mengden som kreves varierer etter hårtype og hårets tilstand.

Se tabellen under.

Virketiden er 4 minutter. K18 Mist skal IKKE skylles ut etter virketiden.

4. Påfør og fortsett keratin behandlingen som normalt.

** Viktig; keratin behandlinger virker som et laminat på håret. Vi anbefaler ikke å bruke K18 Mask rett etter denne type behandling fordi den da ikke vil virke som normalt. Vent i stedet 3-4 hårvask før du påfører K18 Mask, enten i salong eller hjemme.

Ja.
Følg disse stegene:

1. Prep håret ved å fukte det lett med vann fra en sprayflaske. Kan du justere sprayflasken din, så juster den slik at vannet kommer ut som en fin tåke.

2. Påfør K18 Mist seksjon for seksjon. Mengden som kreves varierer etter hårtype og hårets tilstand. 

Se tabellen under

3. Virketiden er 4 minutter. K18 Mist skal IKKE skylles ut etter virketiden.

4. Påfør permanentblandingen i håret over K18 Mist.

5. Skyll og påfør nøytralisering.

6. Påfør K18 Mist igjen.

7. Vent i 4 minutter. IKKE skyll ut.

8. Etter 4 minutter kan du style håret som vanlig.

Hvor mange ganger må jeg bruke K18 for å få det optimale resultatet?

Vi anbefaler å bruke K18 Mist og K18 Mask hver gang kunden din kommer til salongen. Spesielt i forbindelse med kjemiske behandlinger som skader håret under prosessen.

Dersom kunden din ikke tar kjemiske behandlinger, ikke har skadet hår eller besøker salongen én gang i uken, anbefaler vi å bruke K18 tre til fire besøk etter hverandre. Deretter kan man bruke K18 hvert tredje eller fjerde besøk for vedlikehold. For denne type kunder handler det mer om å opprettholde et sunt hår fremfor å reparere skader.

Den konsentrerte formularen er utviklet for å brukes sammen. Men du vil bruke dem på ulike steg under behandlingen.

Under en kjemisk behandling påfører man K18 Mist før den kjemiske behandlingen starter. K18 Mask påføres etter at behandlingen er avsluttet og håret er vasket.

Under en permanentbehandling påføres K18 Mist før behandlingen starter. Man påfører igjen K18 Mist etter nøytraliseringen i stedet for K18 Mask. Dette er for å unngå unødvendig vekt på ferske krøller

Vi har ikke funnet noen fordeler ved å tilsette K18 direkte i de kjemiske blandingene. K18 produktene er utviklet for å styrke håret før og etter de kjemiske behandlingene. De trenger altså ikke å tilsettes direkte i noen blandinger.

Ja, K18 kan brukes sammen med alle typer profesjonelle produkter.

 

Ja, du kan bruke alle typer volumer (%) av hydrogenperoksid etter anbefaling fra produsenten av dette. Du trenger ikke endre behandlingstiden eller øke volumet (%) av vannstoffet når du bruker K18 produktene.

K18 produktene tilbyr alle de gode fuktighetsgivende og sure balanserings resultatene som en toner med lav pH. K18 kan brukes før toning for enda bedre resultat.

Alkalisk hårfarge gjør at hårets skjellag svulmer opp, og får hårets pH-nivå i ubalanse. Ved å bruke K18 før og etter denne type behandlinger vil du bringe pH-nivået nærmere hårets naturlige pH.

Ja, det er de. K18 er også sulfatfri. Men husk at keratin behandlinger virker som et laminat på håret. Så det er best å vente 3-4 hårvask før påføring av K18 produktene, eller bruk dem før selve keratin behandlingen (etter hårvask).

K18 kan brukes på alle kunder og med alle behandlinger. De styrkende og mykgjørende egenskapene kan revitalisere alle typer hår som har blitt skadet av kjemisk behandling, varmeverktøy, mekanisk styling eller miljøpåvirkning (sol, salt, vind, forurensning).

PepPower Service består av tre deler:

– K18 Mist før kjemisk behandling

– K18 Mask etter alle kjemiske behandlinger (utenom permanent behandling. Da benyttes K18 Mist)

– Kunden din fortsetter behandlingen hjemme med 5ml eller 50ml K18 Mask.

K18 Mask brukes etter bleke- og fargebehandlingen.

Følg disse stegene:

1. Vask håret med shampoo. Ikke bruk balsam.

2. Håndkletørk håret grundig.

3. Påfør K18 Mask. Mengden som kreves varierer etter hårtype og hårets tilstand. Se tabellen under.

4. Virketiden er 4 minutter. IKKE skyll ut.

5. Hvis du skal utføre klipp, så kan du starte rett etter påføring av K18 Mask. Skal du style med varmeverktøy, må du vente hele virketiden på 4 minutter før du starter.

6. Skal du utføre en toning eller glansbehandling, så påfører du denne over K18 Mask etter den 4 minutters virketiden. Utfør så toning eller glansbehandlingen som ønsket, før du vasker håret med shampoo og skyller ut. Ikke bruk balsam. Påfør deretter K18 Mask igjen, håndkletørk håret grundig og style som ønsket.