CategoriesScience Class

HÅR MYTH BUSTING 01: mer produkt betyr ikke bedre hår

Da vi først gikk inn på hårpleiescenen var det mye feilinformasjon der ute. Hvilke produkter fungerer, og ikke bare for de som ønsker å tjene penger raskt? Hva reparerer egentlig håret? Hva forårsaker de mest ekstreme skadene? Bevæpnet med vårt oppdrag om å komme til bunns i disse spørsmålene, har teamet vårt av bioteknologiske eksperter, laget denne serien for å avkrefte noen av de mest vanlige oppfatningene rundt sunt hår.

Science Squad Gjestebidragsyter: Heleen

Denne SCIENCE CLASS handler om å forstå hvordan og hvilke produkter som kan (eller ikke kan) reparere det skadede håret ditt.

For å finne ut hvilken type produkter som fungerer for å reparere skadet hår, må vi først forstå hva opphavet til skadet hår er og dykke litt dypere inn i hvordan hårprodukter faktisk fungerer eller påvirker håret.

På innsiden

Hår består hovedsakelig av protein, spesielt keratin. Innenfor hårfiberen er det to lag som kan bli skadet. Det mest indre laget kalles hårbarken og utgjør den største delen av hårfiberen. Cortex er ansvarlig for hårets (mekaniske) styrke, elastisitet og form. Cortex er beskyttet av 8 til 10 lag med overlappende celler, som vi kaller cuticle – disse danner det ytterste laget av hårfiberen. Tilstanden til neglebåndene (skadet eller uskadet) påvirker hårets følelse, glans, kambarhet og beskyttelsesnivå for cortex.

Begge lagene (cortex + cuticle-celler) kan bli skadet, noe som kan bety dobbel skade.

På utsiden

Det ytterste laget blir lett skadet av daglige pleievaner (som børsting/greing, vask og føning), men også på grunn av miljøfaktorer (som hyppig eksponering for vann, forurensning, UV og varierende klimatiske forhold). En konsekvens av et skadet ytterste lag er den grove, grove følelsen av hår og en redusert beskyttelse av cortex.

Hårbarken er hovedsakelig skadet av kjemiske tjenester (som bleking, farging, permanenter og rettebehandlinger), men kan også bli skadet av overdreven varmestyling og pleievaner.

Resultatet av en skadet cortex er tap av hårstyrke (dvs. håret ditt knekker lettere). Håret blir mindre sterkt, og formen og elastisiteten påvirkes.

Så, for den mest helhetlige tilnærmingen til hårhelse, må vi fokusere på å reparere/beskytte både det ytterste laget (kutikulacellene) og det indre laget (hårbarken).

Hva er egentlig greia til hårproduktene dine?

Tradisjonelle pleie- og stylingprodukter virker først og fremst på det ytterste laget av håret. Disse produktene fester seg til det ytre laget av håret og jevner ut overflaten eller fyller hullene som oppstår (på grunn av skade) mellom cuticle – tenk på det som en concealer, som fyller ut områdene som trenger litt mer dekning. Dette høres bra ut i teorien, men ender opp med å bare være en midlertidig løsning fordi kondisjoneringsmidlene vaskes bort med neste vask.

Tradisjonelle rebonding-produkter (f.eks. Olaplex nr. 3) fungerer for å lappe skader og reparere ødelagte bindinger i cortex, og fungerer som et hardt lim, men de vaskes også bort med vann. Dette er igjen en midlertidig løsning, men tar heller ikke opp kjernestrukturen til håret som bidrar til hårets styrke og elastisitet.

Så selv om balsam kan gi den silkemyke følelsen og rebonding-produkter løser deler av problemet, repareres ikke de indre keratinlagene som er ansvarlige for hårets styrke av noen av dem.

For å reparere skadet keratin i cortex – og få sterkt hår igjen – må produktet være i stand til å nå hårcortex og samhandle med det skadede keratinet på molekylært nivå.

Styrke hvor det betyr noe

Et produkt som tar sikte på å reparere den indre cortex må inneholde kjeder av aminosyrer som har den beste matchende sekvensen med hårkeratinet for å feste seg permanent til det. Sekvensen til dette peptidet er derfor veldig spesifikk.

K18Peptide™ er den spesifikke puslespillbrikken som sømløst passer inn og fornyer styrke på kjernenivå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *